ONTMOET Jan Siebelink

 

BOEKENWEEK-LEZING MET JAN SIEBELINK

 

VRIJDAG 29 MAART

IN DE SCHOUWBURG VAN MEPPEL

 

In de Boekenweek organiseren wij samen met de Bruna, Schouwburg Ogterop en Schrijversfestival Steenwijk de jaarlijkse Boekenweek-lezing. Op vrijdag 29 maart komt Jan Siebelink, de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2019 naar Schouwburg Ogterop.

Jan Siebelink wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Hoe is het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink tot stand gekomen? En waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Deze en nog veel meer vragen zullen beantwoord worden.

Jan Siebelink schreef het geschenk van de Boekenweek 2019: ‘Jas van belofte’. Siebelink, die in 2005 bekend werd met ‘Knielen op een bed violen’, schrijft in het geschenk over Arthur, die een bijzonder verhaal in zich draagt dat volgens zijn vrienden niet onvermeld mocht blijven. Terwijl Arthur in de ambulance het leven dreigt te verliezen, denkt hij aan wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is. ‘Jas van belofte’ is een verhaal over een bijzondere vriendschap, een vader, en het schrijven. Bij aankoop van €12,50 aan Nederlandstalige boeken is het Boekenweekgeschenk gratis.

U bent van harte welkom om bij de Boekenweek-lezing aanwezig te zijn.

Tijdstip: inloop met koffie en thee 20.00, start programma 20.15

Waar: Zuideinde 70, Meppel 

 

BOEKENWEEKLEZING
  JAN SIEBELINK

    

   MEPPEL

   VRIJDAGAVOND
   29 MAART
   20.00

    

    

   LEZING PIM STALLMANN 

    

   U bent van harte welkom op donderdag 11 april om in onze winkelhuiskamer van kunstenaar Pim Stallmann te horen hoe zijn recente digitale schilderijen tot stand zijn gekomen. Naar aanleiding van onder meer een bijzondere reis, maakte hij kunst waarin Bomarzo beelden en tangodansparen voorkomen. Je komt tijdens deze avond alles te weten over de bijzondere beeldentuin en de digitale technieken die Stallmann heeft toegepast voor zijn kunstwerken.

   Bomarzo mijn verbeelding  
   Door middel van zijn verhalenkunst reist Pim Stallmann af naar de beeldentuinen van Bomarzo. Vicino Orsini liet in de 16e eeuw in Bomarzo, gelegen honderd kilometer boven Rome, een wonderlijk beeldenpark aanleggen. De bijzondere, grote beelden werden door onbekende beeldhouwers vervaardigd uit ter plaatse aanwezige steen.

   Verhalenkunst Pim Stallmann
   Toen Pim Stallmann een reis maakte naar de tuinen van Bomarzo raakte hij gefascineerd door de beelden die hij daar zag. Hiervan maakte hij 16 digitale schilderijen waarin de Bomarzo beelden samen met tangodansparen voorkomen. Ook deed Stallmann onderzoek naar de inspiratiebronnen voor deze beelden in Bomarzo. Hierdoor is uiteindelijk het boek “Bomarzo, mijn verbeelding” ontstaan.

   U kunt deze avond zoals u van ons gewend bent genieten van een goede kop koffie of thee met een versnapering, want wij zullen u goed te verzorgen. Ook zal er genoeg gelegenheid zijn om met elkaar in gesprek te gaan, onder het genot van borrelhapjes een goed glas wijn, biertje of frisdrank.

   VOOR DEZE AVOND VRAGEN WIJ EEN VERGOEIDNG VAN 5,00 EURO.
   DE INLOOP IS OM 20.15 EN DE LEZING START OM 20.30 UUR.

    

   LEZING
    PIM STALLMANN

      

     MEPPEL

     DONDERDAGAVOND
     11 APRIL
     20.00

      

      

     SPELAVOND

     Je bent vanaf 19.45 van harte welkom met vrienden, familie en/of buren om met elkaar (nieuwe) bordspellen te ontdekken.
     Heije en Bram, twee bordspelliefhebbers, zullen deze avond aanwezig zijn om nieuwe spellen uit te leggen.

      


     Wij zullen je deze avond goed verzorgen. Bij ontvangst krijg je van ons een goede kop koffie of thee met wat lekkers. Tijdens het ‘spelen’ 
     kan je genieten van allerlei lekkernijen op tafel en is er goede wijn, bier of frisdranken. 

     VOOR DEZE AVOND VRAGEN WIJ EEN VERGOEDING VAN 7,50


      

      

      

     SPELAVOND
      BIJ ONS IN GRONINGEN

        

       GRONINGEN

       VRIJDAGAVOND
       12 APRIL