WELKOM in Groningen

In onze sfeervolle winkel in Groningen, op de hoek van de Nieuwe Ebbingestraat en de Turfsingel, kunt u terecht voor boeken, cadeauartikelen en een goede kop koffie. U vindt bij ons een uitgebreide selectie romans, kookboeken en theologie. Maar ook filosofie, geschiedenis en Groningana. Dwaal rustig langs de goedgevulde boekenkasten of lees een krantje aan onze leestafel. U bent van harte welkom bij Boekhandel Riemer! In de kelder vindt u de instore winkel van Stichting LEES-GOED. Een boekwinkel voor ‘aarzelende lezers’ waar iedereen die moeite heeft met lezen of schrijven terecht kan.

 

Kinderboeken

Stap door je eigen deurtje onze kinderboekenafdeling binnen. Rijd een stukje in een echte Trabant. En zoek een boek uit dat jij mooi vindt! Prentenboeken, knisperboekjes, zoekboeken en leesboeken. Van alles hebben we heel veel. Nijntje, Boer Boris en Pluk van de Petteflet. Of lees je liever zelf? Over Mees Kees, Superjuffie of de Waanzinnige Boomhut? Kom eens bij ons langs en neem je ouders gerust mee.

Adres:

Nieuwe Ebbingestraat 1
9712 NB Groningen

0503134041
boekhandel@riemer.nl

Openingstijden:

Maandag    13.00 tot 18.00
Dinsdag        9.30 tot 18.00
Woensdag    9.30 tot 18.00
Donderdag   9.30 tot 21.00

LETOP TIJDENS DE ZOMERVAKANTIE ZIJN WIJ DE 
KOOPAVOND GESLOTEN

Vrijdag          9.30 tot 18.00
Zaterdag       9.30 tot 17.00

Combineer uw bezoek aan onze winkel eens met een van de volgende activiteiten.
Zoals u ziet valt er nog veel meer te genieten in de Martinistad.

 

 

Naast onze winkel vindt u Whisk(e)y- & Speciaalbiercafé De Toeter. In de zomer kunt u hier genieten van een drankje aan het water op het kadeterras. Hier kunt u dan direct beginnen in uw nieuwe boek.


Een beetje trek gekregen van al het winkelen en sjouwen met boeken? Aan de Spilsluizen, niet ver van onze winkel, vindt u Het Heerenhuis. Een ideale plek voor lunch of diner.


Nieuwsgierig naar het rijke verleden van Groningen. Zowel in stad als provincie valt er van alles te ontdekken. Zo kunt u in het Noordelijk Scheepvaartmuseum door het Groningen van 1470 dwalen.


In het Groninger Museum kunt u terecht voor moderne kunst en historie.

En wat dacht u van de vele borgen en middeleeuwse kerkjes die het Groninger platteland rijk is?
Zie Groningerkerken.nl en de website van toerisme Groningen


Buiten op ontdekkingstocht? 
Dat kan ook. De stad Groningen telt bijzonder veel hofjes, vaak verborgen in de stad. Via een gratis route app kunt u de hofjeswandeling van de VVV downloaden.


Een andere manier om volop van de zon te genieten en Groningen te ontdekken is vanaf het water. In de binnenstad kunt u een kano of waterfiets huren. Loopt u het Pieterpad dan ligt onze winkel op slechts 700 meter van de route.


Heeft u zin in een goede kop koffie en wilt u even uitrusten? Dan kunt u er voor kiezen om langs de Noorderhaven richting onze winkel lopen. En tot slot mag de trots van Groningen, d’Olle Grieze, oftewel de Martinitoren, niet ontbreken in dit rijtje. Het icoon van Groningen telt maar liefst 311 treden en is bijna dagelijks te beklimmen.

Parkeren

Parkeergarage aan het Boterdiep op drie minuten lopen
Het beste en goedkoopste kunt u uw auto parkeren in de parkeergarage op het Boterdiep. De uitgang van de garage is op drie minuten lopen van onze winkel. Tarief  € 1,-  per 25 minuten. Dagtarief: € 10,-

Meer informatie over parkeergarage Boterdiep klik hier


Parkeergarage Ossenmarkt
op twee minuten lopen
Daarnaast kunt u uw auto goed parkeren in de parkeergarage aan de Ossenmarkt. Deze ligt op twee minuten lopen van onze winkel. Tarief € 1,- voor 20 minuten. Dagtarief: € 19,50

Meer informatie over parkeergarage Ossenmarkt klik hier


Betaald parkeren langs de gracht of op het Boterdiep

Langs de gracht en op het Boterdiep kunt uw auto parkeren. Maximale parkeerduur is
30 of 60 minuten in de binnenstad, en 1, 2 of 3 uur buiten de gracht. Tarief is € 2,40 of € 2,60 per uur. Let op, het tarief aan de ‘binnenstadkant’ van de gracht ligt hoger dan het tarief aan de buitenring van de gracht.


De binnenstad in met de P+R bus

Op de P+R terreinen kunt u GRATIS parkeren en betaalt u € 6,- (max. 5 personen) voor een retourtje centrum met de P+R Bus. Let op: op P + R Euroborg parkeert u alleen gratis wanneer u verder reist met de P + R Bus.

Meer informatie over P+R Bus klik hier


Openbaar vervoer

Wanneer u met het openbaar vervoer reist kunt u vanaf Station Groningen reizen met buslijn 2 of 11 en uitstappen bij de halte Pijpstraat/Boterdiep. Het is dan nog 2 minuten lopen naar onze winkel.

Onze winkel

Parkeergarage Boterdiep

Parkeergarage Ossenmarkt

Centraal station Groningen

Martinitoren