Welkom bij ons in Groningen

‘Nooit geweten dat het zo groot en gezellig is’. Deze spontane uitspraak van een toevallige voorbijganger is kenmerkend voor onze winkel in Groningen. Het flinke vloeroppervlak is gevuld met boekenkasten, tafels en kaartenmolens. Voorzien van boeken uit allerlei genres, spelletjes, cadeauartikelen en wenskaarten. Iedere hoek kent zijn eigen verrassingen. Zoals onze kinderboekenafdeling met een heuse Trabant, waar je ook zonder rijbewijs achter het stuur mag kruipen.

Kom langs en geniet! Dwaal rustig rond, lees een krantje aan de leestafel of drink een heerlijke kop koffie in onze brasserie. 

Kinderboeken

Stap door je eigen deurtje onze kinderboekenafdeling binnen. Rijd een stukje in een echte Trabant. En zoek een boek uit dat jij mooi vindt! Prentenboeken, knisperboekjes, zoekboeken en leesboeken. Van alles hebben we heel veel. Nijntje, Boer Boris en Pluk van de Petteflet. Of lees je liever zelf? Over Mees Kees, Superjuffie of de Waanzinnige Boomhut? Kom eens bij ons langs en neem je ouders gerust mee.

PArkeren bij onze winkel

Op drie minuten lopen van onze winkel
Het beste en goedkoopste kan je jouw auto parkeren in de parkeergarage op het Boterdiep. De uitgang van de garage is op drie minuten lopen van onze winkel. Tarief  € 1,-  per 24 minuten. Dagtarief: € 10,-

Op twee  minuten lopen van onze winkel Je kan je auto goed parkeren in de parkeergarage aan de Ossenmarkt. Deze ligt op twee minuten lopen van onze winkel. Tarief € 1,- voor 20 minuten. Dagtarief: € 19,50

Langs de gracht.
Langs de gracht kunt uw auto parkeren. Maximale parkeerduur is 30 of 60 minuten in de binnenstad, en 1, 2 of 3 uur buiten de gracht.
Tarief is € 2,40 of € 2,60 per uur.

De stad in met de P+R bus
Op de P+R terreinen kunt u GRATIS parkeren en betaalt u € 6,- (max. 5 personen) voor een retourtje centrum met de P+R Bus. Let op: op P + R Euroborg parkeert u alleen gratis wanneer u verder reist met de P + R Bus.

Onze openingstijden  

Maandag

13.00 – 18.00

Dinsdag

9.30 – 18.00

Woensdag

9.30 – 18.00

Donderdag

9.30 – 21.00

Tijdens de koopavond hebben wij ook regelmatig een activiteit (zie onze agenda)

Vrijdag

9.30 – 18.00

Zaterdag

9.30 – 17.00

Zondag

GESLOTEN

 

Met uitzondering van onderstaande feestdagen:

  • Nieuwjaarsdag:
  • Pasen (tweede paasdag):
  • Koningsdag:
  • Hemelvaartsdag:
  • Pinksteren (tweede pinksterdag):
  • Kerst (eerste en tweede kerstdag):

CONTACTGEGEVENS

Contact:

Nieuwe Ebbingestraat 1
9712 NB Groningen

050 3134041

groningen@boekhandelriemer.nl

Volg ons op Facebook en/of Instagram

  

ontdek de stad en ommeland

Groningen heeft veel te bieden. Combineer je bezoek aan onze winkel met al het leuke wat Groningen en de ommelanden te bieden heeft. 

Naast onze winkel vindt je Whisk(e)y- & Speciaalbiercafé De Toeter. In de zomer kunt je hier genieten van een drankje aan het water op het kadeterras. Hier kunt je dan direct beginnen in je nieuwe boek. Een beetje trek gekregen van al het winkelen en sjouwen met boeken? Aan de Spilsluizen, niet ver van onze winkel, vindt u Het Heerenhuis. Een ideale plek voor lunch of diner.

Nieuwsgierig naar het rijke verleden van Groningen. Zowel in stad als provincie valt er van alles te ontdekken. Zo kan je in het Museum aan de A door het Groningen van het verleden dwalen. In het Groninger Museum kan je terecht voor moderne kunst en historie. En wat dacht je van de vele borgen en middeleeuwse kerkjes die het Groninger platteland rijk is? Zie Groningerkerken.nl en de website van toerisme Groningen Buiten op ontdekkingstocht? Dat kan ook. De stad Groningen telt bijzonder veel hofjes, vaak verborgen in de stad. Via een gratis route app kunt u de hofjeswandeling van de VVV downloaden.

Een andere manier om volop van de zon te genieten en Groningen te ontdekken is vanaf het water. In de binnenstad kunt u een kano of waterfiets huren.  Loopt je het Pieterpad dan ligt onze winkel op slechts 700 meter van de route. En tot slot mag de trots van Groningen, d’Olle Grieze, oftewel de Martinitoren, niet ontbreken in dit rijtje. Het icoon van Groningen telt maar liefst 311 treden en is bijna dagelijks te beklimmen.

KOFFIESTATION

Koffiestation Books and Coffee is een gezamenlijk bedrijf van Boekhandel Riemer de branderij van Koffiestation. We hebben een heerlijke plek gecreëerd waar je kan koffie drinken tussen honderden Engelstalige boeken.

Daarnaast is er voor bij de koffie genoeg keuze uit verschillende lekkernijen zoals carrot cake, appel-amandeltaart, brownies, versgebakken koekjes, cinnamon buns.

Meer informatie over Koffiestation