Boekenclub Amersfoort: Spiegeldagen – Mark H. Stokmans

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 21:30 uur
  • dinsdag 7 mei
  • Er is nog plek voor 9 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

In 2022 debuteerde Mark H. Stokmans met Land van echo’s, een sublieme historische roman gesitueerd in het Spanje van de vorige eeuw. Heerlijke personages, prachtige natuurbeschrijvingen en meeslepende relationele uitdagingen en problemen zorgden ervoor dat het boek (terecht) de Boekhandelsprijs van 2023 kreeg. Vanavond bespreken we zijn nieuwste boek, maar Land van Echo’s zal ook niet onbesproken blijven want dat hoort bij dit tweede boek (al kan het los van elkaar worden gelezen).

De Riemer Boekenclub is een ontspannen gebeuren, altijd in een wisselende samenstelling. Wil je erbij zijn en meepraten over Spiegeldagen in klein gezelschap? Meld je dan aan!

Over Stokmans’ nieuwe roman Spiegeldagen

Drie jaar na het overlijden van zijn geliefde opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht het familiehuis de Alquería in Spanje te verkopen. Ruben werkt in Utrecht tegen wil en dank als makelaar en besluit af te reizen naar Spanje.

Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er herinneringen boven aan onbezorgde dagen in een gezin dat toen nog bij elkaar was. Maar ook wordt hij geconfronteerd met moeilijke vragen: Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman in de Spaanse burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

In de maanden dat Ruben in de Alquería is, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de waarheid over het verleden te kennen, en te weten wat met de Alquería te doen, moet hij Pepa vinden.

Spiegeldagen is een fascinerende roman over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en die toch ook hun eigen weg moeten zien te vinden.

  • € 0,00