Boekpresentatie ‘Kind Te Koop’: een avond over moderne (kind)slavernij.

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • donderdag 4 juli
  • Er is plek voor 49 personen.
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?
Wereldwijd leven er wel 5,5 miljoen kinderen in slavernij. Ze moeten hard werken zonder daar iets voor terug te krijgen en leven vaak in onmenselijke omstandigheden. Iets waar de meesten van ons geen weet van hebben. Daarom verschijnt nu Kind te koop, een lees- en werkboek voor kinderen van 10 tot 12 jaar, zodat zij kunnen leren dat kindslavernij wel degelijk voorkomt, wat er al aan gedaan wordt en wat zij zelf kunnen doen.
 
Auteur Katrien Ruitenburg zal tijdens deze avond voorlezen uit haar boek en geïnterviewd worden over de impact van kindslavernij en het maakproces van het boek. Vanzelfsprekend kun je kennismaken met de auteur, haar vragen stellen en het boek bekijken. Het staat vol lesbrieven, interviews, puzzels en bovenal wetenswaardigheden over het thema. Omdat er veel onwetendheid is over dit onderwerp vinden we het belangrijk om deze avond te organiseren. 
 
We zijn blij dat Peter Rebergen (fractievoorzitter van de ChristenUnie Groningen) en Pieter Versloot (Stadpredikant) vanavond een exemplaar in ontvangst willen nemen omdat ook zij het belang inzien van dit onderwerp. 
 
Vanzelfsprekend krijgen scholen en kerken informatie over de manier waarop ze dit boek kunnen verwerken in de klas of groep. Ook zijn er speciaal voor dit project een aantal muzieknummers geschreven, en die zullen ook ten gehore gebracht worden vanavond.
 
Kortom: mis dit niet.
  • € 0,00