Lezing: ‘Democratie van het Wilde Westen’ over de Amerikaanse politiek

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Barth
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • dinsdag 14 mei
  • Er is nog plek voor 23 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen eraan en niet eerder stonden de verhoudingen in Amerika zo op scherp. Wat staat er allemaal op het spel in de nieuwe strijd tussen Joe Biden en Donald Trump? Beiden claimen dat het voortbestaan van het land in het geding is. Kenneth Manusama legt niet alleen uit hoe de verkiezingen in elkaar steken, maar ook waar de spanningen vandaan komen, waarom de democratie in Amerika steeds weer in gevaar komt, en waarom dat gevaar nu een hoogtepunt bereikt.

Kenneth Manusama laat zien dat de gevaren voor de democratie in Amerika ernstiger zijn dan ooit tevoren. Het Trump-tijdperk legde op pijnlijke wijze bloot hoe structureel kwetsbaar de democratische rechtstaat is in Amerika, en hoever reactionairen willen gaan om verkiezingen naar hun hand te zetten en vooruitgang tegen te werken.

Democratie van het Wilde Westen laat zien hoe structurele kwetsbaarheden worden uitgebuit en waarom; hoe de democratie geslachtofferd wordt met grondwettelijke middelen ten behoeve van een Amerika dat nooit heeft bestaan.

Kenneth Manusama (1972) is jurist en Amerika-deskundige. Hij promoveerde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en doceerde aan verschillende universiteiten in Nederland en New York. Inmiddels geeft hij les in het Amerikaanse constitutionele recht.

Vanavond kun je meepraten over het Amerika van nu en hoe de politieke verhouding aldaar ons wereldbeeld bepalen. Stel al je vragen over de Amerikaanse politiek, en schaf het belangwekkende en zeer informatieve boek van Kenneth Manusama aan, gesigneerd en wel. Het belooft een interessante avond te worden, dus meld je vooral aan.

 

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit