Lezing en interview ‘Op Alles Wat Ik Ben’ van schrijver, vertaler en theatermaker Peter Brouwer

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 12 juni
  • Er is plek voor 30 personen.
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?
Schrijver Peter Brouwer geeft een lezing over zijn nieuwe roman Op alles wat ik ben. Het gaat over de blauwdruk van een jeugd. Over dubbelhartigheid, geloof en idolatrie, activisme en schuivende panelen. Een verhaal ook over waarheid en herinnering. Verrassend actueel, door het spoor naar politieke netwerken. Peter leest voor en vertelt over het verhaal. Het publiek kan de schrijver vragen stellen en met hem in gesprek gaan.
 
Over het boek

Was ze het kind van de rekening of een kind van haar tijd? Voor Ellen bestaan de jaren tachtig uit twee werelden. De moderne school en het alternatieve café prikkelen haar nieuwsgierigheid. Maar thuis wacht moeder, met haar geloofsideeën en twee gezichten. Wanneer ze een jongen ontmoet aan wie alles anders is, staat Ellen voor een dilemma dat haar blijvend verandert. Jaren later verdiept ze zich als journaliste in de invloed van kerk, geloof en politiek. Wat werd voor haar verborgen gehouden, ‘verpakt in het kleed van devotie, met het masker van de Maagd Maria op’? Ellens zoektocht is er een met uitglijders, in haar werk en in de liefde.

Over de schrijver
Peter Brouwer is schrijver, vertaler en theatermaker. Hij studeerde Duitse Taal- en Letterkunde in Utrecht. Hij debuteerde als romanschrijver met Het Siamees moment (2017), gevolgd door Het oog van de kraanvogel (2021). Eerder publiceerde hij drie goed ontvangen dichtbundels. Brouwers werk verscheen in bloemlezingen, tijdschriften en feuilletons. Zijn werk is een aantal keren bekroond of genomineerd.

 
De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit