Voorlezen

Wat was jouw favoriete boek om uit voorgelezen te worden? Deze vraag roept vaak de mooiste herinneringen op. Dat onderzoek keer op keer het belang van voorlezen aantoont, is dan ook wel begrijpelijk. Het vergroot niet alleen de woordenschat en het taalbegrip, maar draagt evengoed bij aan de band tussen volwassene en kind. In onze kinderhoek vind je voorleesboeken in alle soorten en maten. Van oude bekenden zoals Rupsje Nooitgenoeg en Pluk van de Petteflet tot het nieuwste prentenboek van het jaar. En tijdens de Kinderboekenweek organiseren wij de leukste activiteiten voor kinderen en hun ouders. Want voorlezen is en blijft een feest!

Nationale voorleesdagen

Voorlezen is iedere keer weer een feest voor vaders, moeders, opa’s en oma’s. Wat is het heerlijk wanneer jou kind – of het nu twee of twaalf is – lekker tegen je aankruipt op de bank om samen te genieten van een goed verhaal.Voorlezen betekent samen tijd doorbrengen. Samen lachen, leren en verwonderen. Bovendien is voorlezen goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Per jaar leert een kind zo’n 800 nieuwe woorden.

Een vierjarige die niet wordt voorgelezen kent gemiddeld  1500 woorden. Een vierjarige die wel wordt voorgelezen kent er al gauw 3500! Daarnaast stimuleert voorlezen de fantasie, helpt het kinderen te leren luisteren en zich te concentreren.

Kortom, voorlezen is niet alleen leuk maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kom tijdens de voorleesdagen bij ons langs in de winkel. Wij hebben de wereld aan voorleesboeken in huis!

Onze tips