Info-avond over Nederlandse literatuur plus gastsprekers + gratis boeken.

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 3 april
  • Er is nog plek voor 13 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

Ritzo ten Cate (Assen, 1977) loopt zijn nieuwsgierigheid, verwondering en opwinding achterna en doet daar iets mee. Vanaf zijn zestiende leidt dat tot ondernemingen en initiatieven. In 2013 zette hij de daklozenwandelingen van Groningen op en leerde zo een andere kant van de samenleving kennen. Van de daklozen leerde hij meer dan tijdens zijn academische studies, onder andere dat je kwetsbaar opstellen leidt tot verbinding: een les die hij dagelijks in zijn werk met groepen toepast. De laatste jaren maakt hij steeds meer ruimte voor zijn werk als kunstenaar. Hij maakte bijvoorbeeld een fotoserie rondom smartphone-verslaving die wereldwijd viraal ging en schreef Donkerder, een roman gebaseerd op de jeugdverhalen van daklozen, die de basis vormde voor het winnen van de Nationale Onderwijsprijs. Met Levenswerk onderzoekt hij hoe je zo kunt leven dat je op elk moment klaar bent voor en vrede kunt hebben met de dood. Dat klinkt misschien wat heftig, maar het geeft hemzelf en anderen een fijne basis voor het leven. Ondanks de zwaarte van de thema’s in zijn werk, is Ritzo hoopvol en is hij eigenlijk vooral bezig om de wereld samen leuker, blijer, mooier en beter te maken.

Meer info over Ritzo en zijn werk vind je op zijn website.

Vanavond vertelt Ritzo over zijn werk en zijn boek. Je kunt vragen stellen, zijn boek kopen en in de pauze onder meer genieten van onze overheerlijke koffie, gezet van eigen-gebrande bonen. 

Daarna  gaan we verder met de Nederlandse literatuur in bredere zin: boekverkoper Hans Loeve zal vertellen over de meest interessante recente Nederlands boeken. Ook een aantal mustreads uit het klassieke genre zullen aan bot komen. Elke bezoeker krijgt aan het einde van de avond een keur aan informatie mee: boekenleggers, catalogi, een gratis boek en meer. Een van de gratis boeken die je krijgt is De Erfschat van Marlene van Steensel. Voor meer info, zie: https://boekhandelriemer.nl/de-erfschat/9789493280939/

Al met al een avond om niet te missen, dus meld je vooral aan!

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit