Lezing over De Zwarte Koningin door Catharina Botermans

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 24 augustus
  • Er is nog plek voor 28 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

Catharina Botermans schreef met De Zwarte Koningin een historische roman waar degelijk onderzoek aan vooraf ging.

Ze schetst een tijdsbeeld van de 16e eeuw waarin achterklap, politieke onrust en machtswellustige vriendjespolitiek hoogtij vieren. De hoofdpersoon is Fiora. Zij heeft niet bestaan en de schilders knecht Amédée, haar grote liefde, ook niet. De koningin-moeder (De Zwarte Koningin) en alle anderen die ten tonele worden gevoerd, wel. Het geheel krijgt hierdoor een perfecte balans tussen fictie en non-fictie. Fiora heeft alle verhalen over Catherine gehoord: ze zou 20.000 Hugenoten de dood in gejaagd hebben, ze zou mensen vergiftigd hebben en sexuele uitspattingen hebben gehad. Fiora die op het punt staat kennis te maken met haar werkgeefster bedenk bij zichzelf: “Al deze verhalen zouden me bang moeten maken. Maar het maakt me nieuwsgierig, om te ontdekken wie zij werkelijk was.” En daarmee is de toon van het verhaal gezet.

De personages (De Nar, de koningin-moeder, Amédée,en natuurlijk Fiora zelf) mooi neergezet en je zit middenin het verhaal. Spanning, spot en historische feiten wisselen elkaar af. En als rode draad loopt de liefde tussen Fiora en Amédée door het verhaal heen.

We zijn blij dat Catharina Botermans wil komen vertellen over het boek en de achtergronden. We vragen een vergoeding van € 8 (koffie, thee, borrel en wat lekkers) maar als je van te voren het boek koopt (en je aanmeldt, kost de avond je niets. Van harte welkom.

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit