Lezing: de helende kracht van verhalen door Wouter ter Braake

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:00). Het einde is om 22:00 uur
  • donderdag 4 april
  • Er is nog plek voor 12 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

Wouter ter Braake schrijft romans en verhalen die het gemoed raken. Hij is verhalenverteller pur sang en zijn romans leggen betekenissen achter gebeurtenissen bloot en schetsen psychologische en spirituele thema’s. 

Bij de opbouw van zijn romans en verhalen laat hij zich onder meer inspireren door literatuurwetenschapper Joseph Campbell (1904 tot 1987). Wouter ter Braake: “Campbell bracht mij het inzicht dat elke individuele levensreis heldenetappes bevat en in ultimo een heldenreis is. Ieder mens wordt meermalen in zijn leven uitgedaagd door een oproep (van binnenuit of van buitenaf). Je wordt uitgedaagd om een fundamentele stap te zetten, om een avontuur aan te gaan, drempels over te gaan, het onbekende tegemoet trede. In een mythisch verhaal moet een held in de onbekende wereld het gevecht aan met demonen, moet zich door gevaarlijke terreinen begeven en monsters verslaan. Het is een epische verbeelding van een gevecht tegen angsten, verkrampingen, complexen en beperkende ideeën die ons onderbewuste bevolken en die ons belemmeren om vrijuit te leven en te worden wie we zijn.”

Vanavond gaat Wouter ter Braake dieper in op zijn werkwijze en hoe de dichter in hem (door hem ‘mijn innerlijke leraar’ genoemd) zich ooit meldde. Hij ontdekte hoe schrijven een helende werking kan hebben op zielenpijn en levenspijn; en hij hoopt dat zijn verhalen (zoals literatuur in zijn algemeenheid) lezers helende inzichten zullen brengen. Tijdens deze interactieve lezing maakt hij uitstappen naar de kracht van mythische verhalen en gaat hij graag in gesprek met de bezoekers.

Overzicht publicaties van Wouter ter Braake

·       Arthur’s Pelgrimage

Stap in de schoenen van Arthur, een man op een epische reis van zelfontdekking. Dit boek verkent diepe levensvragen en neemt je mee op een avontuur van ziel en geest. Neem deel aan Arthur’s transformerende reis!

·       Waar een wil is, is een omweg

Beleef het roerige leven van een jonge stakingsleider. Dit boek is een aangrijpend verhaal over overleving, zelfacceptatie en ontwaken. Het biedt een unieke kijk op de kracht van vergeving en persoonlijke groei.

·       Annigje Opdevelde

Duik in het hartverwarmende verhaal van Annigje, een getraumatiseerde vrouw, en ontdek hoe het leven anders kan verlopen met de juiste begeleiding. Dit boek is een prachtige mix van feit en fictie, die je uitnodigt om na te denken over familierelaties en persoonlijke heling.

·       Dichter bij de Ziel

Laat je ziel dansen met de poëzie en filosofie van Wouter ter Braake. Dit boek is een schat aan inzichten over de mysteries van het leven en de natuur. Het is een must-read voor iedereen die op zoek is naar diepgang en inspiratie.

Levensmotto van Wouter ter Braake: “Er is een taal die ieder mens verstaat: de taal van de geestdrift, van de dingen die je met hart en ziel doet. Het versterken van die ‘taalvaardigheid’, daar gaat het mij om: het werken aan dingen waarin men gelooft, die bezieling geven. Elk mens heeft een authentieke wens tot autonomie. Het is de drang om zelf je leven te sturen, beter te worden in dat wat er toe doet, en het verlangen om bij te dragen aan iets dat groter is dan je zelf.”

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit