Bundelpresentatie: ‘Lees mij tussen de regels door’ van Geke Maes

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Barth
  • We starten om 19:30 uur (inloop vanaf 19:15). Het einde is om 20:30 uur
  • vrijdag 19 april
  • Toegang is gratis

De in november 2023 uitgekomen dichtbundel Lees mij tussen de regels door van de Meppelse Geke Maes is toe aan een tweede druk. Om die bijzondere mijlpaal te vieren voegde Geke twaalf nieuwe gedichten toe aan deze tweede, herziene editie. Ze presenteert de nieuwe druk op vrijdagavond 19 april vanaf 19.30 uur bij Riemer Barth Boekhandel.

Onder de naam ‘Same Geek’ plaatste Geke Maes haar korte gedichten en citaten via sociale media. Toen ze te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was, besloot ze haar ultieme droom waar te maken: het schrijven en publiceren van een dichtbundel. Met hulp van de mensen om haar heen stelde ze de bundel samen. Het resultaat is een fraai vormgegeven boek vol korte gedichten en wijsheden, aangevuld met persoonlijke woorden en overwegingen van Geke’s dierbaren, die hun keuze voor een bepaald citaat toelichten. Met de bundel wilde Geke iets achterlaten. Het boek eindigt met een pontificale komma, geen punt. Omdat de zin na de komma altijd verdergaat.

Dat Geke’s gedichten mensen raken blijkt overduidelijk uit de verkoopcijfers: maar liefst 1200 bundels vlogen via de diverse verkoopkanalen over de toonbank. Nu, een half jaar later, is Lees mij tussen de regels door toe aan een tweede druk.

Op vrijdagavond 19 april om 19.30 uur is Geke Maes aanwezig bij Riemer Barth Boekhandel om haar nieuwe druk te presenteren, voor te dragen uit eigen werk en natuurlijk om in gesprek te gaan met de bezoekers. De toegang is gratis, de winkel is deze (koop-)avond geopend.