Breindrop: interactieve boekpresentatie over mentaal vastlopen en het herstel

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 10 april
  • Er is nog plek voor 22 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

Steven Goudsbloem en Ruby Beltman schreven samen het boek Breindrop. Hierin geven ze een nuchter, praktisch en realistisch beeld van de tocht die je maakt als je mentaal vastloopt, hulp zoekt en werkt aan je herstel, en van de mensen die daarbij betrokken zijn. Iedereen kent wel iemand met psychische problemen. Toch weten maar weinig mensen hoe zo’n proces er van begin tot einde uitziet. En nog minder mensen zijn op de hoogte over hoe ze iemand kunnen bijstaan of wat zij kunnen doen om te voorkomen dat ze zelf (opnieuw) vastlopen.

De presentatie

Vanavond vertellen Steven en Ruby waarom ze Breindrop hebben geschreven. Ze nemen ons in vogelvlucht mee op de tocht die je maakt als je mentaal vastloopt en er weer bovenop komt, en verkennen het verschil in perspectief van mensen die zelf mentale problemen ervaren en dat van hun naasten – partners, huisgenoten, familie, vrienden en collega’s. Steven geeft bovendien een kijkje in zijn werk als psycholoog.

Deze interactieve presentatie is voor iedereen die meer wil weten over psychologie in de praktijk. Er is volop ruimte voor vragen, maar verwacht geen concrete oplossingen voor specifieke situaties. Wat wel? Meer perspectief op en begrip voor mensen die een dergelijk traject doormaken en voor hun naasten. Ook krijg je voorbeelden van wat je zelf kunt doen voor je geestelijke gezondheid en hoe je anderen daarbij kunt helpen. 

Het belooft een interessante en nuttige avond te worden, dus meld je vooral aan. 

De schrijvers

Steven werkt sinds 2010 als psycholoog in de basis-GGZ. In 2018 klopte Ruby bij hem aan voor hulp. Die samenwerking is uitgegroeid tot Breindrop: het boek, workshops en presentaties over psychologie in de praktijk. Speciale aandacht in hun werk krijgen het herstel en de preventie van psychische klachten – een deel van het traject dat te vaak buiten beeld blijft.

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit