Boekpresentatie: De Nieuwe Eeuw Van Ajax door Menno De Galan

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 5 oktober
  • Er is nog plek voor 28 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

In 1995 was Ajax de beste van de wereld: landskampioen, winnaar van de Champions League en de wereldbeker. Vijf jaar later, in het jubileumjaar 2000, verkeerde de club in een existentiële crisis. Een lang gevecht om de macht en een zoektocht naar de identiteit volgden, een strijd die niet alleen op het veld maar ook in bestuurskamers en vergaderzalen werd uitgevochten. Vereniging of bedrijf? Kweekvijver of topclub? Cruijff of Van Gaal? Koorknapen, ideale schoonzonen of Technisch Hart? In ‘De nieuwe eeuw’ van Ajax beschrijft Menno de Galan hoe het Ajax sinds 2000 verging. Een reconstructie van twee decennia in het hart van de beroemdste sportclub van Nederland, aan de hand van gesprekken met betrokkenen: trainers, spelers en bestuursleden. Een fascinerende blik achter de schermen.

Menno de Galan werkte bij RTL Nieuws, NOVA en NRC. Naast artikel en diverse boeken is hij vooral Ajax in hart en nieren. Hij schreef over Johan Cruijff en veelvuldig over Ajax (bijvoorbeeld: De trots van de wereld. Michels, Cruijff en het Gouden Ajax van 1964-1974 en De coup van Cruijff). Hij won de prijs voor de dagbladjournalistiek.

Wij zijn dan ook trots dat onze stadsgenoot bij ons zijn boek presenteert en vanzelfsprekend maken we er een feestje van zoals je dat van Boekhandel Riemer gewend bent en toasten we op nog vele glorie-jaren van Ajax. 

We verwachten veel mensen dus meld je snel aan zodat je een plaats hebt in ons stadion. Van harte aanbevolen, ook voor niet-Ajax fans, want zo zijn we dan wel weer.

 

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit