Boeklancering roman ‘Schaakbord Aarde’ van Sietse la Roi

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • maandag 22 april
  • Er is nog plek voor 22 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

‘Ja, ik ben de organist, de zwalkende fietser en de veroorzaker van de algehele treinstoring. Wil je mijn verhaal horen? Ik zal een simultaan schaakwedstrijd spelen tegen vijftig topschakers uit de hele wereld. De uitslag ligt bij voorbaat vast.’ Het is het begin van de zoektocht naar de mysterieuze man. De man die niet gevonden kan worden maar zich toch op geheel eigen wijze, van Friesland tot IJsland, zichtbaar maakt aan de wereld. Wat zijn zijn bedoelingen? Wat wil hij ons duidelijk maken? Het zijn deze vragen waarmee de naamloze verteller op pad gaat. Samen met de vijftig schakers wordt hij onderdeel van een spel, dat gespeeld lijkt te worden door een man die tot schier onmogelijke dingen in staat is. Het spel dat hij speelt is de spiegel die hij ons voorhoudt, het schaakbord dat hij gebruikt verbeeldt onze wereld.

Dat is Sietse la Roi’s Schaakbord Aarde in een notendop. Het verhaal voor de roman zal al jaren in zijn hoofd, maar na zijn pensioen kon hij er zich echt over buigen, met dit heerlijke boek als resultaat. Schaakbord Aarde is een metafoor voor de wereld van nu. De ik-persoon is de verteller, maar het boek draait om de grote, onbekende ‘Speler’. “Die confronteert ons met handelen, laat ons zien waar me mee bezig zijn,” aldus La Roi. “Dit doet hij op een indirecte manier, met een mysterieuze en filosofische inslag.”

Op maandag 22 april komt de Amersfoortse Sietse la Roi naar onze winkel om te vertellen over zijn roman aan de hand van een interactieve lezing. Ook is het mogelijk om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. Van harte welkom!

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit