PROFESSOR, BESTAAT GOD?

bij ons in Groningen

WOENSDAG 1 MAART

In 2014 ontving de Rijksuniversiteit Groningen een brief van de 7-jarige Anco, met de vraag: ‘Bestaat God – kan de universiteit dat uitzoeken?’ Niet een theoloog, maar hoogleraar Sterrenkunde Peter Barthel gaf antwoord op zijn vraag.

Prof. Peter Barthel zal deze avond het eerste exemplaar van het boekje uitreiken aan vragensteller Anco, waarna Prof. Geurt Henk van Kooten (theologie RUG), Prof. Franjo Weissing (biologie RUG), wetenschapsjournalist René Fransen (o.a. Nederlands Dagblad) kort zullen reageren op het antwoord dat Barthel heeft geformuleerd. Ook vanuit de zaal kunt u vragen stellen of reageren.

Inloop met koffie en thee vanaf 19.30, aanvang 20.00.

Toegang gratis.

 

WO | 01-03 | Bij ons in Groningen

  WORKSHOP mijn Getijdengebed

  LEREN BIDDEN OP HET RITME VAN DE DAG
  VRIJDAGAVOND 10 MAART

  BIJ ONS IN GRONINGEN

  Gebed wordt geboren uit een verlangen naar God. Maak tijdens deze workshop – o.l.v. Elise Lengkeek – kennis met een eeuwenoud gebed in een eigentijdse setting. Na uitleg over wat het getijdengebed is, waar het vandaan komt en hoe het je leven zegent en heelt, gaan we samen aan de slag.
   
  Kernwoorden: muziek-stilte-genieten-gebed.

  Marten van Willigen zal de avond muzikaal omlijsten en afsluiten met zijn eigen gecomponeerde pianostuk ‘De belijdenis van Petrus’.

  Inloop met koffie en thee vanaf 19.30, aanvang 20.00.
   

  VR | 10-03 | Bij ons in Groningen

   PRESENTATIE Gronings voor beginners

   HET NIEUWE BOEK VAN FRÉ SCHREIBER
   WOENSDAGAVOND 15 MAART

   BIJ ONS IN GRONINGEN

   Hoe zeg je ‘Hoe gaat het ermee?’ in het Gronings. Wat is de tekst van het Groninger volkslied? En wat zijn de volksgebruiken rond kerst en nieuwjaar? Dit en nog veel meer vindt u in het nieuwe boekje ‘Gronings voor beginners. Een taalgids voor toeristen, dagjesmensen en inburgeraars’.

   U bent van harte welkom om bij de presentatie van dit boek aanwezig te zijn.

   Inloop met koffie en thee vanaf 19.15, aanvang 19.30.
    

   WO | 15-03 | Bij ons in Groningen