Hans Loeve - boekverkoper bij ons in AmersfoortTip van Hans Loeve - boekverkoper bij ons in Amersfoort over "Markus" van Willem de Vink

Markus is een zakkenroller en werkt voor zijn vader, die in het verzet zit. Waar mogelijk werken ze de Romeinen tegen, op nogal gruwelijke manieren. Hij ziet regelmatig groepen mensen om een profeet heen staan en hoort wonderlijke verhalen over Jezus. Als hij echter hoort dat hij de zoon van een Romeinse Centurion heeft genezen en dus heult met de vijand, gaat hij verder met zijn activiteiten. Hij moet door Samaria en wordt verliefd op een Samaritaanse Zappora. Samen met haar gaat hij op zoek naar Jezus en ontdekt dat zijn leer nog niet zo gek is. Zijn wereld stort in als Jezus wordt gedood, temeer daar hij vindt dat hij er de oorzaak van is.
Auteur Willem de Vink is vooral bekend van zijn strip Jezus Messias, maar met deze eerste roman van hem schrijft hij een welkome aanvulling voor christelijke literatuur. Ideaal voor tieners, maar ook als volwassene heb ik het veel leesplezier gelezen.

Bekijk meer tips


Meer van deze auteur