WIJ ZIJN WEER OPEN!

Tip van Hans Loeve - boekverkoper bij ons in Amersfoort over "Grid" van Nick Cook

Dit is de beste thriller van 2020, die ik gelezen heb.
Grid is een doorbraak in de technologie die onze gedachtepatronen verstoort en vreemde, halucinaire droomflashbacks veroorzaakt. De president van Amerika heeft er levensbedreigend last van. Wie of wat veroorzaakt het? Wie kan het stoppen?
Hoofdpersoon en verteller Josh Cain trekt al jaren met zijn been. Oog in oog en in gesprek met een verdachte komt hij ervan af. Het is een knappe realistische thriller waarin de werkelijkheid en fantasie door elkaar lopen. Josh is degene die het onheil kan stoppen.
Maar het is niet zoals je denkt: er is een dreiging en superman Josh lost het op. Verre van dat! De badguys zijn zo slecht nog niet en goodguys blijken dubbele agenda’s te hebben.
Het boek is zeer intelligent opgezet en van hoog niveau. Je moet niet even een stukje overslaan en soms moet je teruglezen. En als je het uit hebt wil je hem nog een keer lezen. Geweldig!
De namenlijst aan het begin is handig maar een lijst met begrippen (NSA, Inscom, De SEALS, DNJ, JSOC, MVW’s etc etc.) en hun betekenis zou niet misstaan hebben, al maak je het nodige echt wel uit het verband op.
Dit is qua originaliteit “Ik ben Pelgrim” in het kwadraat.

Bekijk meer tips


Meer van deze auteur