Hans Loeve - boekverkoper bij ons in AmersfoortTip van Hans Loeve - boekverkoper bij ons in Amersfoort over "De tweede slaap" van Robert Harris

je denkt dat je niets kunt gebeuren in deze moderne wereld totdat er een virus uitbreekt dat wereldwijd haar impact heeft. Onze wereld gaat in het nieuwste boek van Robert Harris ten onder aan technologie. Het speelt zich af nadat onze wereld is vergaan. “De ouden deden zaken met elektronische tekens die ze door de lucht lieten vliegen. Maar toen de apocalypse kwam, werkten hun apparaten niet meer en was hun rijkdom op slag verdwenen”. Nu leeft men eenvoudig, zonder elektriciteit, zonder computers, zonder geavanceerde gezondheidszorg en rijdt men op ezels. Ze begrijpen niets van de oude wereld: als ze een autoruit opgraven van 800 jaar oud en ze ontdekken dat er draadjes doorheen lopen als verwarming zeggen ze: “Wat voor mensen vertroetelen zichzelf nou met verwarmd glas?”. Het is overigens ten zeerste verboden om opgravingen te doen (ketterij!) maar de geestelijke Fairfax, de hoofdpersoon uit het verhaal, doet dat met behulp van anderen wel, met alle gevolgen van dien..
Robert Harris schrijft politieke thrillers (Munchen 1938), historische meesterwerken (zijn Romeinse trilogie) en nu een fantasy roman. Subliem!

Bekijk meer tips


Meer van deze auteur