BIJ ONS IN MEPPEL

Folkert Oldersma (1951, Leeuwarden) was werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs en in het hoger beroepsonderwijs. In opdracht werkte hij ook als schrijver. Voor het onderwijs schreef hij handboeken op het gebied van onderzoek en hoogbegaafdheid, een educatieve kleuterreeks en, samen met andere auteurs, onderwijsmethodes. Ook schreef hij scenario’s voor tv en het theater. De komst van kleinkinderen in zijn leven deed een oude liefde opbloeien. Sindsdien vertelt hij niet alleen verhalen, maar schrijft hij ze ook op.

INFO

  BIJ ONS IN MEPPEL

  Drèents schriever Abel Darwinkel bij Riemer Barth aanwezig om zijn recent verschenen verhalenbundel Waotertrappeln. Drèentse verhaolen te promoten en te signeren.

  Darwinkel schrijft al jaren in het Drents. In het verleden zijn er verhalen van zijn hand gepubliceerd in kranten, verzamelbundels en in de tijdschriften Maandewark en Zinnig, maar een eigen bundel ontbrak nog.

  Met Waotertrappeln debuteert Darwinkel als Drèents schriever. De voormalig streektaalfunctionaris van het Huus van de Taol schrijft in prachtig Noordenvelds, de taal van de Kop van Drenthe. De onderwerpen waar Darwinkel over schrijft variëren sterk. Voetbal, knikkeren, kroegbezoek en het gezinsleven komen aan de orde, maar ook de eerste schreden van een puber op het liefdespad en de ervaringen van een vader met jonge kinderen.

  INFO

   BIJ ONS IN MEPPEL

    

   Reeën het jaar rond Reeën vind je overal. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 100.000. Het is de kleinste hertensoort in ons land. Karla Leeftink – Huizinga ging enkele jaren lang met haar camera op pad om in mooie plaatjes te laten zien hoe een ‘sprong’ (een groep reeën) leeft. Het hele jaar door, van december tot en met november. Het leverde haar een schat aan informatie op, prachtige foto’s die je alleen kunt maken wanneer je min of meer onderdeel wordt van het leven van de reeën. 

   INFO

    ONTDEK onze winkels

    GRONINGEN
    Nieuwe Ebbingestraat 1
    050 3134041
    Meer info

    MEPPEL
    Woldstraat 5
    0522 252636
    Meer info

     AMERSFOORT
    Emiclaerhof 18
    033 456 08 04
    Meer info