Boekenweek

Stap bij ons in de winkel binnen en laat je inspireren en verrassen! Bij aanschaf van 15,- aan boeken ontvang je het geschenk De eerlijke vinder van Lize Spit cadeau.

Tip van Hans Loeve - boekverkoper bij ons in Amersfoort over "Ik ben blij dat mijn moeder dood is" van Jennette McCurdy

Jennette McCurdy was vanaf haar zesde een tienerster en bleef dat meer dan tien jaar overanderd. Nog steeds wordt anno 2023 op Nickelodeon het kinderprogramma iCarly uitgezonden. Ht is werkelijk niet voor te stellen welke afschuwelijke wereld achter het eeuwig glimlachende kindergezichtje schuilgaat. Dit autobiografische boek laat er geen gras over groeien: ALLES wat ze gedurende haar tienerjaren dacht en deed was voor en door har moeder.  Pas nadat haar moeder gestorven was, begin ze zelf te denken. Maar wel met vallen en opstaan want de manipulatie, indoctrinatie en mishandelingen door haar moeder had haar een verwrongen persoonlijkheid gemaakt, met eetstoornissen en niet ontwikkelde sociale vaardigheden. Door de ellende heen, veel humor. En reflecterend op je eigen leven: ben je bewust van je eigen keuzes in het leven en hoe ze (soms negatief) beïnvloed kunnen zijn door opvoeders.

Bekijk boek

Tip van Hans Loeve - boekverkoper bij ons in Amersfoort over "De vogels van de hemel" van Karl Ove Knausgård

Laat zich lezen als een schets voor “De Morgenster” staat op de achterflap. Hoewel er letterlijk 1 verwijzing staat naar de grootse roman van Knausgard (“Ze zag een ster die ze nog nooit tevoren had gezien”) staat deze novelle volledig op zichzelf en het is een prachtverhaal. In een zin samen te vatten: probeer te leven in het nu. De hoofdpersoon is gegrepen door Kierkegaard en met name zijn uitspraak over de vogels en de lelie van het veld. “Wat de vogel overkomt, gaat hem niet aan”. In haar tuin broedt elk jaar een duivenechtpaar en zodra de jonge duifjes klaar zijn om uit te vliegen worden ze opgegeten door een havik. Jaar in jaar uit gebeurt dit maar de duiven worden niet ontmoedigd, ze beginnen elk jaar even fris en fruitig aan een nieuwe leg. Leven in het nu dus. Het vereiste een absoluut vertrouwen en een absolute toewijding aan God. Prachtig geïllustreerd met foto’s van vogels. 

Bekijk boek