Spelavond – waarin ook een nieuw spel wordt geïntroduceerd door de makers zelf

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45). Het einde is om 00:00 uur
  • vrijdag 28 oktober
  • Er is nog plek voor 29 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

Het is weer tijd voor onze spelavond! Vrijdag 28 oktober vanaf 19.45 ben je welkom om met vrienden/familie en/of buren nieuwe bordspellen te ontdekken.

Ook wordt deze avond een nieuw spel geïntroduceerd, uitgelegd en gespeeld door de makers zelf! Namelijk Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen over het nieuwe spel: ‘Grunn. Pioniers in de provincie!’

Over het spel:

Hoe komt het dat het landschap in Groningen eruitziet zoals het er nu uitziet? Op welke manier heeft de mens het Groninger landschap aangepast, ontgonnen en gekoloniseerd? In dit spel ben je een Groninger pionier. Je werpt wierden op, ontgint veen en verbouwt graan op nieuwe polders. Je graaft waterwegen en bouwt boerderijen. Je kapt bos en verkoopt melk. En zo zie je hoe het landschap van de provincie stap voor stap verandert…

Bouw je eigen provincie Groningen door tegels strategisch te plaatsen in combinaties die het meeste opleveren. Zorg dat de wierden omringd worden door andersoortige gebieden, leg een mooie rechte strook veengrond aan, breid je graangebieden uit of word de grootste veehouder van de provincie. Leg waterwegen aan, bouw esdorpen, kerken, melkfabriekjes en boerderijen. Kortom: ontwikkel de provincie Groningen!

 

Voor koffie, thee, fris, een biertje of een goede glas wijn met lekkere hapjes vragen wij een vergoeding van 10,- per persoon.

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit