Meet & Greet met Renske Leijten over haar boek ‘Leuker kunnen we het niet maken’

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 16:00 uur (inloop vanaf 16:00). Het einde is om 17:00 uur
  • donderdag 18 juli
  • Er is plek voor 80 personen.
  • Toegang is gratis

Renske Leijten is bekend als Tweede Kamerlid van de SP. Deze strijdlustige politicus die door de Haagse politiek giftig en traag genoemd werd, is bij uitstek geschikt om te schrijven over het toeslagenschandaal. Ze heeft zich er met hart en ziel voor ingezet toen zij nog lid was van de Tweede Kamer. In haar strijd had ze veel te maken met de advocaat Eva González Pérez, die zich inzette voor de slachtoffers. De ontmoetingen en het samen strijden waren de basis voor het boek. 

Onze boekverkoper Hans over Leuker kunnen we het niet maken: “In eerste instantie dacht ik: dat weten we nou wel, daar is al zoveel over geschreven. Maar ik ben blij dat ik het ben gaan lezen want het is een boek over het leven van Eva Gonzalez Perez. Vanaf haar jeugd, opgroeiend met een Spaanse moeder en Turkse vader tot aan haar carrière als advocaat. Door de rechtszaken en bijna tot handgemeen leidende gesprekken bij de belastingdienst, leest het ook als een thriller. Een ‘non-fictie literaire thriller’ zou je het kunnen noemen, want het is wel allemaal waar gebeurd. Helaas. Want wat een drama en wat een verschrikkelijk dieptepunt in de Nederlandse (belasting)geschiedenis.” 

Vanmiddag zal Renske Leijten vertellen over haar boek, kun je met haar kennismaken en kun je je boek laten signeren. De entree is gratis en je hoeft je niet aan te melden. Van harte welkom!