Meesters- en Juffenavond in Groningen

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • donderdag 26 september
  • Er is nog plek voor 78 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 5 euro per persoon. Waarom?

Vorig jaar kregen we veel positieve reacties naar aanleiding van onze Meesters- en Juffenavonden en daarom gaan we ook dit jaar weer een zelfde soort avond organiseren. Tijdens onze Meesters- en Juffenavond word je voorgelezen uit de leukste nieuwe boeken voor alle groepen van de school. Op die manier krijg je een goede indruk van een boek, dat uiteraard ter plekke ook aan te schaffen is. Het is een gezellig avondje uit mét veel input voor (begrijpend) lezen in jouw klas of organisatie. 

Programma
Omdat we in de winkel in Groningen zoveel ruimte hebben zullen we de avond waarschijnlijk iets anders aanpakken dan vorig jaar. In plaats van meerdere avonden met kleine gezelschappen, gaan we dit jaar één avond organiseren en met carrousels werken. Per groepje wissel je steeds van activiteit.

Aan de volgende activiteiten kun je meedoen:

  1. Thijs Noorlandt vertelt over zijn nieuwste boek “De kinderkoning en de mysterieuze snurkziekte”.  Hij geeft tips om creatief met kinderen te gaan schrijven en zal in zijn workshop jullie aan het werk zetten en iedereen krijgt een lesbrief mee om in de klas of elders, mee aan de slag te gaan.
  2. Zoals elk jaar belicht Hans Loeve -ex-leerkracht basisschool en voortgezet onderwijs- de nieuwste bekende en onbekende prenten- en kinderboeken. Je wordt voorgelezen en krijgt veel info over de boeken.
  3. Hester Nijhoff illustreert kinderboeken en vertelt over haar vak als Grafisch Ontwerper. Ook het nieuw verschenen boek dat ze illustreerde krijgt volop aandacht.
  4. Etc.

We zijn nog druk in gesprek met diverse auteurs om te zorgen dat er nog meer leuke workshops en/of activiteiten voor deze avond op het programma komen te staan, dus houd deze pagina in de gaten!

Kinderboekenweek
Tijdens de avond blikken we ook vooruit naar de Kinderboekenweek (2 t/m 13 oktober). We belichten een aantal kerntitels rondom het thema ‘Eigenwijs’. Het is dit jaar een thema met veel ruimte en heerlijke lesmogelijkheden. Mocht je het lespakket voor de Kinderboekenweek nog niet besteld hebben, dan kan dat via groningen@boekhandelriemer.nl. Als we nog genoeg voorraad overhebben kun je het ook op de avond zelf nog aanschaffen.

Korting en goodie box
Tijdens deze avond heb je eenmalig de gelegenheid om opruimingsboeken te kopen met korting tot 70%. Ook krijg je een grote goodie box mee naar huis. Deze is niet schoolgebonden: als er meerdere juffen of meesters van één school komen krijgt iedereen een doos mee. Vorig jaar bleken uitgevers ruim mee te willen doen en stuurden ze ons de mooiste dingen toe voor in de klas: lesbrieven, posters, boekenleggers, kleurplaten en meer.

Zoals gewoonlijk vindt alles plaats in de Riemersfeer zoals je van ons gewend bent: je wordt ontvangen met koffie of thee en na afloop is er voldoende tijd om onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar kennis te maken en/of door te praten – en natuurlijk om boeken in te zien, te kopen en te bestellen.

In onze ervaring lopen deze avonden behoorlijk snel vol, dus wacht niet te lang met aanmelden! Tot donderdag 26 september!

  • € 0,00