Lezing Verschenen of verdwenen door Albert de Jong van Sovon

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45). Het einde is om 22:00 uur
  • vrijdag 1 juli
  • Er is nog plek voor 36 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?
Vogels kijken is razend populair. Steeds meer mensen trekken de natuur in met een verrekijker om hun nek. Welke vogels komen ze tegen? En stel dat je 100 jaar geleden op pad zou gaan, wat had je dan gezien?
 
In het boek Verschenen of verdwenen beschrijven vogelonderzoekers welke vogels er in de afgelopen eeuw in Nederland verschenen en welke er juist niet meer te zien zijn. Imposante soorten als de zeearend en visarend waren vroeger heel zeldzaam en werden zelfs met een jachtgeweer achterna gezeten. Nu kun je ze zomaar tegenkomen aan de rand van de stad Groningen. De buidelmees, die zijn nest als een buideltje aan een wilgentakje bouwt, staat juist op het punt van verdwijnen.
 
Tijdens deze avond duiken we met Albert de Jong, een van de makers van het boek en projectleider bij Sovon Vogelonderzoek Nederland, in de leefwereld van de spannendste vogelsoorten. Vanuit zijn kano doet hij onderzoek naar de visarend en andere nieuwkomers, zoals de Cetti’s zanger en Pontische meeuw. Een favoriete vogelsoort heeft hij niet. Elke soort heeft een uniek verhaal. Tijdens deze avond duiken we in een paar van de verhalen die belangrijke veranderingen in de Nederlandse natuur illustreren. Na de lezing is er ruim de tijd voor alle vragen over vogels.
 
De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit