Lezing: Thera Coppens over Hortense, de vergeten koningin van Holland

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Barth
  • We starten om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00). Het einde is om 21:30 uur
  • dinsdag 30 januari
  • Je kunt je niet meer inschrijven, we zijn met genoeg mensen!
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon.

Een ‘Soirée Culturelle’ bij Riemer Barth op dinsdag 30 januari, want Thera Coppens komt vertellen over haar boek Hortense, de vergeten koningin van Holland. Een avond met een Frans tintje met deze bekende auteur van historische boeken, waaronder het bijzondere verhaal over Hortense de Beauharnais, die dankzij haar ongelukkige huwelijk met Lodewijk Napoleon Koningin van Holland werd. Wie nieuwsgierig is naar deze geschiedenis is van harte welkom bij deze lezing in samenwerking met de Alliance Française Meppel.

De vergeten koningin van Holland
In de zomer van 1806 houdt Hortense de Beauharnais, koningin van Holland, haar intocht in Den Haag. In het open rijtuig zitten haar gemaal koning Lodewijk Bonaparte en hun beider zoontjes. Het volk wuift enthousiast. Maar wie is Hortense eigenlijk? Tijdens hun korte bewind wordt er veel lasterpraat over haar verspreid.

Thera Coppens, die Hortense, de vergeten koningin van Holland schreef, vertelt u over Hortense, die zo’n belangrijke rol speelt in het leven van keizer Napoleon en in dat van haar moeder, keizerin Joséphine. Hortense is een begaafd componiste, zangeres, pianiste en auteur van haar aangrijpende mémoires. De lezing wordt geïllustreerd met powerpointbeelden.

U bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen. Het aantal plekken is beperkt, graag aanmelden.
Je kunt je niet meer inschrijven voor deze activiteit

Er zijn geen plekken meer beschikbaar