Lezing door Ronald van Assen, auteur. Voor doorgewinterde lezers en beginnende schrijvers.

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • maandag 5 juni
  • Er is nog plek voor 28 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

Ronald van Assen (Delft, 1971) is een Nederlands veelschrijver die meerdere genres beheerst. Zijn fantasyromans worden door de kenners hoog gewaardeerd, zijn horrorverhalen vergeleken met het werk van Stephen King. Zijn historische boeken laten de lezers (vaak met een knipoog naar het heden) het verleden herbeleven, terwijl zijn ervaringsverhalen diepe indruk achterlaten. Wie is deze auteur, die binnen een paar jaar een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd? Wat drijft hem om zoveel te schrijven? En wat is de diepere boodschap in zijn verhalen?

Vanavond vertelt hij onder meer hoe zijn carrière als schrijver begon. Gedurende de avond neemt hij u mee op een reis door zijn verhalen. Tijdens een interactieve lezing leert u alles over het ontstaan van de Ron & Geertje trilogie, de wereld van Invisia, het opbouwen en vasthouden van spanning in een verhaal, en de valkuilen tijdens het schrijfproces. Een interessante avond voor zowel lezers als (aspirant)schrijvers waarin u hem alles mag vragen over zijn leven en werk.

Ronald schreef  40 dagen 40 angsten, Het lijk op Jaffa, Jelena – De onbekende held, De acht poorten, Een boodschap uit het verleden, Het gevaar van het water, Sluimerend kwaad, Tweevoudige duisternis, De tranen van de eenhoorn en De schaduw van Laela. Dit laatste boek is een absolute aanrader, een prachtig fantasy verhaal, zie ook de tip op onze site https://boekhandelriemer.nl/de-schaduw-van-laela/9789464640762/

In totaal heeft hij sinds 2014 maar liefst 18 titels op zijn naam staan en zijn in 23 verschillende bundels verhalen van hem verschenen. Naast zijn werk als auteur is Ronald ambassadeur van de organisatie Mind, voorlichter bij Stichting Kernkracht en columnist bij Editie Groene Hart. Ook is hij actief als redacteur, beoordeelt hij manuscripten en is hij jurylid bij verscheidene schrijfwedstrijden.

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit