Interview met Daniël Boissevain over zijn debuut ‘Het magische kind’

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Barth
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • dinsdag 19 maart
  • Er is nog plek voor 13 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon.

Daniël Boissevain ken je wellicht als theater-, film- en televisie-acteur (o.a. Gooische Vrouwen), of als zanger, maar nu kun je ook kennis met hem maken als schrijver. Boissevain schreef het sterk autobiografische boek Het magische kind, een combinatie van een road trip door zijn leven een coming-of-age verhaal dat staat als een huis.

Op dinsdag 19 maart zal Daniël Boissevain in onze winkel worden geïnterviewd. We gaan met hem in gesprek over zijn leven en werk, en over Het magische kind in bijzonder. Dat wil je niets missen, dus meld je snel aan!

Over Het magische kind

Een groep vrijbuiters kraakt eind jaren zestig een dorpje vlak bij Amsterdam, Ruigoord. Ze hebben zich ontworsteld aan het truttige bestaan van hun ouders en verzetten zich tegen alles wat burgerlijk is. Daniël groeit op als stiefzoon van de artistiek leider van de groep. Wanneer er een bus aan het dorp wordt geschonken, besluiten ze over land naar China te reizen. Het magische kind neemt de lezer mee naar Daniëls jeugd, op reis met de bus tussen volwassenen, spelend in de shows die op straat worden gegeven, thuis in Ruigoord met zijn afwezige vader die in een huwelijkscrisis zit, op school waar hij wordt gepest en weer mee op reis door India. Nooit is er rust in zijn chaotische omgeving. Wat betekent het voor een kind als ouders bezig zijn met hun vrijheid? Als een speelbal rolt hij mee, tot hij een drastische beslissing neemt.

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit