Interactieve lezing: voormalig militair arts Valerie Fijen over haar roman ‘Sisters in Arms’

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • maandag 19 februari
  • Er is nog plek voor 30 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 10 euro per persoon. Waarom?

In haar roman Sisters in Arms geeft Valerie Fijen een heel bijzondere en persoonlijke kijk op een uitgesproken mannenwereld: die van de Koninklijke Marine. Een wereld waarin de hoofdpersoon, Elize Rozema, zich niet alleen staande houdt, maar zich uiteindelijk ook thuis en beschermd voelt.

Valerie Fijen werkte als militair arts zes jaar voor de Koninklijke Marine. Nog regelmatig stapt ze aan boord als scheepsarts. Ook neemt ze deel aan expedities op afgelegen en bijzondere locaties. Sisters in Arms is haar debuut. Op deze avond zal Valerie vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het boek en is er volop gelegenheid om vragen te stellen en het boek (gesigneerd) aan te schaffen.

Over het boek

Na haar studie geneeskunde wordt Elize Rozema militair arts bij de Koninklijke Marine. Een vrouw in een mannenwereld. Het bestaan bij de Koninklijke Marine geeft structuur, kameraadschap en betekenis. De zee verbroedert en strijkt onderlinge verschillen glad. Aan wal lijken de problemen groter en de emoties heftiger. Hoe ze ook naar huis kan verlangen, eenmaal thuis voelt het leven soms beangstigend leeg en eenzaam.

Tussen wal en schip dreigt Elize zich steeds verder te verliezen. Is de zee een bestemming of een vlucht? En kan ze wel wegvluchten van zichzelf? Welke twijfels, dilemma’s en tegenslagen ze ook tegenkomt, in haar strijd vindt ze steun bij haar vriendinnen, Emma en Vivian, haar sisters in arms. Of Elize uiteindelijk het geluk vindt? Dat blijft tot het laatst de grote vraag.

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit