Interview met Anousha Nzume – Hallo Witte Scholen

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00). Het einde is om 21:30 uur
  • dinsdag 21 november
  • Er is nog plek voor 23 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

Naar aanleiding van haar eerste boek Hallo witte mensen schreef Anousha Nzume: “In dit boek wil ik graag uitleggen hoe je als wit persoon je privilege kunt erkennen en hoe je door dat te begrijpen hopelijk ook racisme in de samenleving kunt inzien en aanvechten.” Het werd een bestseller, maar de problematiek is nog niet opgelost. Nu komt Nzume met een tweede boek over een belangrijk maatschappelijk thema: ongelijke kansen in het onderwijs.

Hoe kan het dat kinderen met een gelijke Cito-score toch een verschillend advies voor vervolgonderwijs krijgen? Kleur en klasse blijken hierin vaker dan we willen toegeven een doorslaggevende rol te spelen. Op eigen en gevatte wijze gaat Nzume op onderzoek uit en steekt haar licht op bij wetenschappers, professionals, ouders en kinderen. Daarbij put Nzume uit persoonlijke ervaringen als leerling van kleur en als moeder van schoolgaande kinderen van kleur. Het  is een noodzakelijk boek voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs, voor beleidsmakers die dagelijks vanachter hun bureau de toekomst van duizenden kinderen bepalen en voor ouders die wegwijs proberen te worden in de zoektocht naar de juiste school voor hun kind.

Maar ook als je denkt niets met scholen en/of schoolgaande kinderen te maken hebt, is dit een belangwekkend boek om kennis van te nemen. Het boek is vanaf 2 november in de handel. Het is dus mogelijk (en aan te bevelen) al voor deze avond te lezen. Maar op de avond zelf gesigneerd en wel aanschaffen kan natuurlijk ook. Hans Loeve zal de auteur interviewen maar er zal ook voldoende ruimte zijn om zelf vragen te stellen.

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit