Een akoestisch programma gepresenteerd met invloeden van roots, blues en americana

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 16:00 uur (inloop vanaf 15:45). Het einde is om 18:00 uur
  • vrijdag 20 januari
  • Toegang is gratis

Groningse acts presenteren akoestisch roots- en americanaprogramma tijdens Eurosonic Noorderslag

Groningen – januari 2023
De Groningse artiesten T A M A R en Jonathan Rhodes slaan de handen ineen voor een speciale roots- en americanashowcase tijdens Eurosonic. Onder de naam ‘Rootssonic’ wordt door de twee acts op een bijzondere locatie een akoestisch programma gepresenteerd met invloeden van roots, blues en americana.

Met het organiseren van Rootssonic willen de artiesten een podium geven aan de invloedrijke rootsmuziek en deze voor een breed publiek toegankelijk maken. Rootssonic speelt zich af in de sfeervolle Groningse boekhandel Riemer aan de Nieuwe Ebbingestraat. Het programma vindt plaats op vrijdag 20 januari van 16:00 tot 18:00. Toegang is gratis. Rootssonic is een terugkerend initiatief van Jonathan Rhodes. De eerste editie vond plaats in 2020, met onder andere de Groningse band Them Dirty Dimes. Na twee coronajaren kan nu eindelijk weer een editie worden georganiseerd.

TAMAR maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. Zij speelde onder andere op Eurosonic Noorderslag 2022. In dat jaar werd ze ook uitgeroepen tot Beste Talent tijdens het Popgala Noord.

Jonathan Rhodes vertelt verhalen zonder pretenties. Hij betreedt het toneel als de antiheld in zijn eigen avonturen. Eerder won hij onder andere de POPgroningen Talent Award en de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland. Ook speelde hij op de vorige editie van Eurosonic Noorderslag.