Catharina Botermans komt haar boek signeren

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 13:00 uur (inloop vanaf 13:00). Het einde is om 16:00 uur
  • zaterdag 24 september
  • Toegang is gratis

Catharina Botermans schreef met De Zwarte Koningin een historische roman waar degelijk onderzoek aan vooraf ging.

Ze schetst een tijdsbeeld van de 16e eeuw waarin achterklap, politieke onrust en machtswellustige vriendjespolitiek hoogtij vieren. De hoofdpersoon is Fiora. Zij heeft niet bestaan en de schilders knecht Amédée, haar grote liefde, ook niet. De koningin-moeder (De Zwarte Koningin) en alle anderen die ten tonele worden gevoerd, wel. Het geheel krijgt hierdoor een perfecte balans tussen fictie en non-fictie. Fiora heeft alle verhalen over Catherine gehoord: ze zou 20.000 Hugenoten de dood in gejaagd hebben, ze zou mensen vergiftigd hebben en sexuele uitspattingen hebben gehad. Fiora die op het punt staat kennis te maken met haar werkgeefster bedenk bij zichzelf: “Al deze verhalen zouden me bang moeten maken. Maar het maakt me nieuwsgierig, om te ontdekken wie zij werkelijk was.” En daarmee is de toon van het verhaal gezet.

De personages (De Nar, de koningin-moeder, Amédée,en natuurlijk Fiora zelf) mooi neergezet en je zit middenin het verhaal. Spanning, spot en historische feiten wisselen elkaar af. En als rode draad loopt de liefde tussen Fiora en Amédée door het verhaal heen.

We zijn blij dat Catharina Botermans op zaterdagmiddag haar boek wil komen signeren. En graag vertelt ze, nadat een handtekening of opdracht heeft geschreven, ze meer over het boek en de politieke achtergrond.