Boekpresentatie “Zeg me waarom”? Over de impact van zelfdoding.

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • donderdag 29 juni
  • Er is nog plek voor 31 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

Gemiddeld maken vijf mensen per dag in Nederland een eind aan hun leven. Iedereen kent wel iemand, ver weg of dichtbij. Voor velen is het een precair onderwerp met een grote impact, met name voor de nabestaanden. Als je kind uit het leven stapt of je partner, je broer, je zus, een goede vriend, gebeurt er veel met jezelf als nabestaande. Naast gemis en verdriet spelen ook emoties als machteloosheid, onbegrip, boosheid, schuldgevoel een rol in het leven na het verlies. Zelfdoding brengt vaak stilstand in het leven van nabestaanden. Mensen weten het even niet meer, willen het even niet meer. Vaak ontstaat er behoefte aan steun, verbinding en zorg. Maar wat als je omgeving je in de steek laat? Wat als de mensen om je heen het niet begrijpen en je daardoor niet kunnen steunen? Hoe draag en verdraag je dan je verlies? Hoe rouw je dan?

In ‘Zeg me waarom?’ belichten de auteurs diverse ervaringen rondom zelfdoding en gaan ze op zoek naar de mens achter de nabestaande. De (kwetsbare) mens met een verhaal. Het boek bestaat uit woord én beeld. Het biedt de lezer 14 ervaringsverhalen van nabestaanden, die zijn vertaald naar en ondersteund door op maat gemaakte beelden. Zo worden woorden en beelden over een heersend taboe met elkaar verbonden. 

Tijdens de boekpresentatie op 29 juni gaat auteur Marjan Spelbrink met ons in gesprek over dit beladen onderwerp. Er is ruimte om eigen ervaringen te delen en te luisteren naar anderen. Een avond van ontmoeting en herkenning, waarop iedereen er mag zijn en welkom is. 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit