Boekpresentatie WANDELGIDS Kattenbroek

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 5 april
  • Nog maar 3 plekken
    Er is nog plek voor 3 personen. Er komen 15 anderen. Wees er snel bij!
  • Toegang is gratis

Wandelgids KATTENBROEK  Een wereldberoemde wijk – gebouwd op dromen

De wandelgids bevat twee routes, een gedegen inleiding en een uitgebreide toelichting over het proces, over het stedenbouwkundig plan, beeldende kunst in de openbare ruimte, de architectuur en het groen. Het boekje is opgedragen aan Ashok Bhalotra, de stedenbouwer die de wijk heeft ontworpen.

Schrijfster is Trudy de Mooy (nu woonachtig in Vathorst, Amersfoort) die rondleidingen heeft gegeven door de wijk en op die manier de ontwikkeling van zeer nabij heeft meegemaakt.

Het was voor het eerst in Nederland en voor zover bekend ook in Europa en daarbuiten dat zo’n grote stadswijk van 4650 woningen aangepakt werd zoals dat in Kattenbroek is gebeurd.
Een stedenbouwer van buitenaf, het denken in metaforen zoals: wonen aan een Kreek, of de Laan der Hoven, of wonen in een Verborgen Zone, aan een Ring, aan het Masker; dit alles leidde tot een compleet anders denken, een compleet andere aanpak en een bijzondere architectuur.
Reizen en thuiszijn vormen het belangrijkste thema van Kattenbroek. Dit hoofdthema is uitgewerkt in een basisplan met vijf grootse stedenbouwkundige onderdelen: de Ring, het Masker, de Verborgen Zone, de Laan der Hoven en de Kreek. Samen vormen deze gebaren een logo en roepen ze allerlei beelden op zoals bijvoorbeeld de Hof der Gedachten of de
Hof der Liefde. Bij een kreek denk je aan water en eilanden. Bij een masker denk je aan Venetië en verbergen. Ga zo maar door.

Heel bekende ontwerpen zijn : De Ruine-woningen en het Castellum. Toevallig ontwerpen van het Amersfoorts Kollektief Heijdenrijk. Iets minder bekend zijn de 15 kunstwerken die door de wijk verspreid zijn.

Alles kom je tegen in de Wandelgids: KATTENBROEK – Een wereldberoemde wijk – gebouwd op dromen.

Vanzelfsprekend kun je het prachtig uitgevoerde boek vanavond voor het eerst kopen, al dan niet gesigneerd. Er is plek voor een beperkt aantal personen. De entree is gratis maar wel van te voren aanmelden. We hebben in onze winkel namelijk beperkte ruimte en kunnen niet meer dan 40 mensen ontvangen.

 

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit