Boekpresentatie STIL – Mijn broertje slaapt niet, hij is stil geboren (Janine Beijer)

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • dinsdag 3 oktober
  • Er is plek voor 35 personen.
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

Mark vertelt op school dat hij een broertje heeft gekregen, maar dat hij is overleden. “Hoe kan dat nou,” zegt klasgenootje Maaike, “mijn mama zegt dat alleen oude mensen doodgaan.” 
Mark snapt er ook niks van. Zou zijn broertje niet gewoon slapen? En als er toch een kamer voor zijn broertje leeggemaakt is, waarom moeten ze dan afscheid nemen?  

Een boek dat uitleg geeft over een onderwerp waar je stil van wordt. Het laat zien dat een stil geboren kindje altijd deel uit blijft maken van een gezin, zelfs nadat er afscheid genomen wordt. Een lief verhaal wat kinderen antwoord geeft op hun vragen waardoor ze, ondanks het verdriet, met een gerust hart kunnen slapen. 

Wij merken door de ervaring die we hebben opgedaan in het werken in de uitvaartzorg dat dit onderwerp nog heel veel onbesproken blijft. Vele ouders/ gezinnen moeten dit helaas meemaken. Kinderen maken het mee bij vriendjes of vriendinnetjes uit de klas. Leerkrachten bij kinderen in hun klas enz.

Verpleegkundigen krijgen er mee te maken in de ziekenhuizen, verloskundigen in hun praktijk. 

We hopen dat door middel van dit boek het thema stil geboren kinderen nog meer een plek krijgt in Nederland. Dat het kinderen helpt om erover te praten. Wat gebeurt er eigenlijk als je kleine broertje of zusje overlijdt? We willen kinderen leren dat ze niet bang hoeven te zijn voor de dood.

 We willen dit boek met trots presenteren. Vanuit onze passie voor kinderen. En we willen met elkaar praten over wat het met ons en onze omgeving gedaan heeft dit mee te maken.

 

 

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit