Boekpresentatie Nieuwe Kerk Utrecht SCHEPPINGS(T)ROUW door Lysanne van de Kamp

  • De activiteit is bij
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:00). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 14 februari
  • Toegang is gratis

Hoe vind je geluk in rouw? Heelheid in gebrokenheid? Hoop in een stervende wereld? Scheppings(t)rouw is een openhartig verhaal over het durven voelen van de milieucrisis. Want ook al bespreken we vaak de theorieën, scenario’s en mogelijke oplossingen, we gaan zelden een laagje dieper. Hoe kunnen we ons mentaal, geestelijk en emotioneel verhouden tot de rauwe realiteit en beangstigende toekomstscenario’s? Wat kunnen en mogen we met onze gevoelens van rouw om de destructie van de schepping? Wat betekent het om hoopvol te zijn?

Lysanne van de Kamp-Rinzema is moeder, echtgenote, schrijver en projectleider bij Micha Nederland. Als interviewer en storyteller bezocht ze verschillende landen in het mondiale zuiden die de klappen van de milieucrisis opvangen. In haar boek wordt de persoonlijke zoektocht naar hoop van Van de Kamp verweven met theologische, psychologische sociologische bronnen die haar inspireerden om de huidige tijd te duiden en om zichzelf daartoe te verhouden. Verder heeft het boek aandacht voor stemmen uit het mondiale zuiden, die resulteren in een cultuurkritiek op de westerse cultuur.

De boekpresentatie van Scheppings(t)rouw is op 14 februari om 20.00 uur in de Nieuwe Kerk in Utrecht, locatie Wittevrouwen (Bollenhofsestraat 138a). Deze datum – het is dan namelijk Valentijnsdag én Aswoensdag – past goed bij het boek, waarin onder andere staat dat liefde en rouw onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Tijdens de boekpresentatie is er voor alle zintuigen wat te beleven. Er is veel ruimte voor symboliek, kunst en ontmoeting. Boekhandel Riemer zal de boekverkoop tijdens deze presentatie verzorgen.

Anderen over Scheppings(t)rouw:

‘Een innig pleidooi om opmerkzaam en met gelovig vertrouwen aan het werk te gaan voor Gods goede schepping en je met handen en hart te laten betrekken bij wat nodig is.’ – ds. Margriet van der Kooi

‘De oude profeten leren ons dat een gebroken hart een open hart is. Open voor Gods Geest en voor visioenen van hoop. Lysanne plaatst deze tijdloze wijsheid op een oprechte en vernieuwende manier in onze tijd.’ – Paul Schenderling