Boekpresentatie met boekenweekthema: Mark H. Stokmans – Spiegeldagen

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • dinsdag 19 maart
  • Er is nog plek voor 32 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 12 euro per persoon. Waarom?

In 2022 debuteerde Mark H. Stokmans met Land van echo’s, een sublieme historische roman gesitueerd in het Spanje van de vorige eeuw. Heerlijke personages, prachtige natuurbeschrijvingen en meeslepende relationele uitdagingen en problemen zorgden ervoor dat het boek (terecht) de Boekhandelsprijs van 2023 kreeg. Vanavond presenteert hij het tweede deel van zijn trilogie (die overigens los te lezen is van het eerste deel), en zal hij zijn verhaal deels toespitsten op het thema van de Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’. 

Met een zeer informatieve presentatie en de mogelijkheid om Stokmans het hemd van het lijf te vragen, zal dit een schitterende avond worden in de Boekenweek. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan!

Over zijn nieuwe roman Spiegeldagen

Drie jaar na het overlijden van zijn geliefde opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht het familiehuis de Alquería in Spanje te verkopen. Ruben werkt in Utrecht tegen wil en dank als makelaar en besluit af te reizen naar Spanje.

Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er herinneringen boven aan onbezorgde dagen in een gezin dat toen nog bij elkaar was. Maar ook wordt hij geconfronteerd met moeilijke vragen: Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman in de Spaanse burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

In de maanden dat Ruben in de Alquería is, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de waarheid over het verleden te kennen, en te weten wat met de Alquería te doen, moet hij Pepa vinden.

Spiegeldagen is een fascinerende roman over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en die toch ook hun eigen weg moeten zien te vinden.

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit