Boekpresentatie Katja Bongers – Kangoeroe in de polder (Literaire Thriller)

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 25 oktober
  • Er is nog plek voor 12 personen. Meld je ook aan
  • Toegang is gratis

Kangoeroe in de Polder – Katja Bongers

Dit is een literaire thriller over ingewikkelde familierelaties en huiselijk geweld. Het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de emigratie van een Nederlands echtpaar in de jaren zestig van de vorige eeuw. In Australië proberen ze een goed leven op te bouwen door hard te werken. Het gaat hen financieel voor de wind, maar ze hebben geen gelukkig huwelijk en ze keren na een paar jaar met hun twee kleine kinderen terug naar Nederland. De man ontpopt zich als een tiran die er niet voor terugdeinst met geweld zijn wil op te leggen aan zijn vrouw en later aan zijn twee kinderen. Vele jaren lang kan of wil de buitenwereld niet zien wat er aan de hand is. We volgen Kiki, de dochter. Zij probeert zich te ontworstelen aan het geweld. Dat blijkt heel moeilijk. Het verhaal leidt tot een verbijsterende climax en een verrassende ontknoping.

Over de auteur

Katja Bongers werd geboren in Australië. Zij werkt en woont in Nederland en maakte carrière bij de Rijksoverheid en later bij gemeentes. Als onderzoeker adviseerde zij rekenkamers over uitvoering van beleid en hoe dat in de praktijk uitpakt voor burgers. De rapporten over haar onderzoeken en adviezen werden altijd positief ontvangen, ook omdat ze volgens de lezers zo goed en duidelijk waren geschreven. Vaak kreeg ze te horen: “Jij zou eens een boek moeten schrijven.”

En dat heeft ze nu dus gedaan. Haar debuutroman “Kangoeroe in de Polder” werd goed ontvangen en is inmiddels ook in het Engels verkrijgbaar (titel: “Dutch Kangaroo”).

Katja werkt op dit moment aan haar tweede boek.

Wat anderen zeggen

‘Ik moest dit boek in één keer uitlezen, zo spannend was het. En daarna moest ik er echt even van bijkomen. Ik ben benieuwd naar haar volgende boek.’

KVT News:

A must-read!’ 

Reviews op Barnes & Noble:

‘A Compelling Story! Wow, could not put this book down.’

‘Fascinating From Start To Finish’

Op 25 oktober presenteert Katja haar boek bij ons in de winkel. De avond is gratis, maar wel graag aanmelden via de site.

 

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit