Interview met auteur Peter Middendorp over zijn boeken en andere belevenissen in het schrijversleven

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Barth
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • dinsdag 26 maart
  • Je kunt je niet meer inschrijven.
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon.

Op 12 januari van dit jaar ging het toneelstuk De kant van Ada in première, een indringende monoloog, gebaseerd op het boek Je bent van mij (2018) van auteur en Volkskrantcolumnist Peter Middendorp. De voorstelling, die de wereld beziet door de ogen van de echtgenote van een verkrachter en moordenaar, begon zijn rondgang door de Nederlandse theaters in Meppel, en zal daar in april ook eindigen. Op dinsdag 26 maart, net na de Boekenweek, komt auteur Peter Middendorp naar Riemer Barth.

De kant van Ada
In 2018 verscheen Jij bent van mij van Peter Middendorp. Gebaseerd op het afschuwelijke lot van Marianne Vaatstra verhaalt deze roman over de boer Tille, die dertien jaar lang de verkrachting van en moord op een zestienjarig meisje verzweeg. Al die tijd leefde Tille zonder enige verdenking door, samen met zijn vrouw Ada en hun twee kinderen.

In februari 2024 verscheen De kant van Ada, waarin Middendorp de focus verlegt naar de echtgenote. Wat wist zij? Had Ada kunnen weten dat haar man een verkrachter was, een moordenaar? Wat was haar aandeel, wat is haar schuld? En hoe leef je door nadat zoiets uitkomt? Een intrigerend verhaal voor een aangrijpend toneelstuk en een mooie gelegenheid voor Peter Middendorp om een bezoek aan Meppel te brengen.

Een oeuvre-gesprek
Op dinsdagavond 26 maart zal theatermaker Mariëlla van Apeldoorn met Peter Middendorp in gesprek gaan over zijn leven en zijn oeuvre. Want naast Je bent van mij en De kant van Ada leent Peter zijn scherpe pen ook aan een column in de Volkskrant en schreef hij nog verschillende boeken. In 2014 bracht hij Vertrouwd Voordelig uit, over zijn jeugd in Emmen, als zoon van de filiaalhouder van de Blokker. Het eerste eredivisieseizoen van FC Emmen stond centraal in Dood en de gladiolen (2019). In 2022 verscheen de roman Neven, waarin Robert zijn in vegetatieve staat verkerende neef meeneemt naar een waddeneiland en zich langzaam en verhaal over geweten en schuld ontvouwt.

Voldoende gespreksstof dus voor een interessante avond in onze boekhandel! Wil je erbij zijn? Reserveer dan nu een plaatsje.

Deze activiteit is geannuleerd

Je kunt je daarom niet meer aanmelden