Boekenweek 2022

  • De activiteit is bij
  • We starten om 00:00 uur (inloop vanaf 00:00). Het einde is om 00:00 uur
  • zaterdag 9 april tot en met maandag 18 april
  • Toegang is gratis

De 87ste Boekenweek is een ode aan de eerste liefde. Een eerste liefde overspoelt je met gevoelens en verlangens die je eerder nog niet kende. Een nieuwe wereld vol behoeften, driften en onzekerheden openbaart zich. Om woorden te geven aan dat warme gevoel, aan die verwarring en heimwee, wenden we ons telkens weer tot de dichters en de schrijvers.

Van Toergenjevs novelle Eerste liefde tot Rachels rokje van Charlotte Mutsaers en van Kartonnen dozen van Tom Lanoye tot Engeland is gesloten van Rob van Essen. Steeds weer keren we terug bij onze eerste liefdes. In boeken als Centaur van Chris Polanen, Eerste liefde van David Nicholls, Hard land van Benedict Wells en Jill Mansells Tot aan de zon en terug is de eerste liefde een sleutelmoment in de levens van de hoofdpersonen. Zit het allemaal tegen in de liefde? Sla dan Hotel hartzeer erop na, een boek met eerste hulp bij liefdesperikelen door Susan Smit en Marion Pauw, of duik in Proeven van liefde, waarin filosoof Alain de Botton zijn gedachten laat gaan over al die dingen bij de liefde horen: idealisatie, eerlijkheid, overspel en seks.

De Boekenweek is hét feest van het jaar in de boekhandel en bibliotheek. Want van de Boekenweek krijg je zin om te lezen … en te kopen en te lenen! De Boekenweek helpt lezers kiezen uit nieuwe verhalen. Met de Boekenweek Top 25 en het thema Eerste Liefde en met de boeken van Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld ben je verzekerd van lange rijen voor de deur.