Avond met Joris Luyendijk en Dilara Bilgic in De Flint

  • De activiteit is bij
  • We starten om 20:15 uur (inloop vanaf 19:00). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 4 oktober
  • We vragen een bijdrage van € 25 euro per persoon. Waarom?

Mannen zoals Joris Luyendijk domineren de wereld. Zij zijn de standaard waar iedereen zich naar moet voegen. Zij hoeven zich nooit in anderen te verplaatsen om hogerop te komen. Maar waarom geven we eigenlijk de macht aan de mensen met zo weinig levenservaring?

In de theateravond Zoveel Meer Dan Zeven Vinkjes neemt Joris de wereld van hem en zijn klassegenoten scherp en met zelfspot onder de loep. Hoe word je persoonlijkheid gevormd en vervormd wanneer je door je privileges allerlei levenservaringen mist?

Omdat Joris tot de drie procent meest geprivilegieerde mensen van Nederland behoort, kan hij van binnenuit vertellen hoe het is om eigenlijk alles mee te hebben. Joris’ verhaal rekent af het comfortabele idee dat achtergrond en sociale klasse geen rol spelen in ons polderland én is een inspirerend pleidooi voor een nieuwe kijk op leiderschap.

* Deze inspirerende en soms ongemakkelijke avond is ook voor jouw vriend, echtgenoot, broer, collega, baas of vader die diversiteit prima vindt “zolang het maar niet ten koste gaat van de kwaliteit.”

De avond wordt gepresenteerd door Dilara Bilgiç, auteur van o.a. ‘De Black Box Democratie’ en ‘De Gelabelde’.

Opgeven voor deze avond kan op de website van De Flint via deze link.

Dit is een programma van Haagsch College.