• De activiteit is bij Boekhandel Riemer Amersfoort
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:00). Het einde is om 22:00 uur
  • woensdag 2 oktober
  • Er is plek voor 70 personen.
  • Toegang is gratis

Jurjen: “Alles leek voor mij te werken. Ik was mede-eigenaar van een succesvol bedrijf (www.gopublic.nl), ik sprak regelmatig voor groepen mensen (waaronder op de EO-Jongerendag in 2014) en ik had een prachtig gezinnetje. Toen ik in december van 2017 met aanhoudende hoofdpijnklachten thuiskwam, ben ik op mijn bed gaan liggen en vond mijn vrouw mij even later in een coma. Nadat ik met gierende banden naar het ziekenhuis was gebracht, bleek er een goedaardige tumor in mijn hersenen te zitten. Die zorgde ervoor dat hersenvocht ging ophopen en niet meer kon doorstromen. De drukverhoging die dat veroorzaakte, zorgde ervoor dat ik van de een op de andere dag invalide werd door NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). 

En nu wil ik graag anderen inspireren het maximale uit hun leven te halen.
 

“Ik werd nagenoeg blind door mijn hersenletsel en kon me ook veel dingen niet meer herinneren. Een lange weg van revalidatie begon. Nog steeds ben ik maatschappelijk gezien blind. Ik zie nog vijf graden (een normaal mens ziet zo’n 180 graden). Ik kijk dus als het ware door een heel klein rietje. En doordat het mijn hersenen zijn die de blindheid veroorzaken – fysiek gezien is er niets mis met mijn ogen – herken ik ook nog eens veel niet van wat ik zie. Zo herken ik geen gezichten meer (zelfs die van mijn eigen vrouw en kinderen niet!) en herken ik soms ook andere objecten niet. Toen ik hier zo van het ene op het andere moment mee werd geconfronteerd, viel ik vanzelfsprekend in een enorm diep zwart gat. Ik kon alleen nog maar denken dat ik dood wilde. Zo wilde ik niet verder leven. Totdat ik langzaam begon in te zien dat het leven misschien nog wel iets van waarde te bieden had. Er is nog zoveel om wel voor te leven! En ik hervond langzaam mijn identiteit door mij te focussen op dat wat er wél is.”

Zijn boek “Als je het even niet meer ziet” verschijnt op 19 september 2024 en zal vanavond (2 oktober) gepresenteerd worden. Hij neemt ons mee in zijn persoonlijke reis. Hoogleraar Erik Scherder las het boek en en zei: “Jurjen weet je te raken met zijn indrukwekkende verhaal. Dit is een boek met levenslessen voor iedereen. Een must-read voor mensen die veerkrachtiger in het leven willen staan!’ 

De avond is gratis te bezoeken. Wel graag aanmelden. Dit, in verband met de (zeer goed verzorgde!) catering. 

 

  • Hidden
    € 0,00