Dineke van Kooten – ‘De fik erin’: lezing over liefde, romantiek en seks.

  • De activiteit is bij Boekhandel Riemer Groningen
  • We starten om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30). Het einde is om 22:00 uur
  • donderdag 18 januari
  • Er is nog plek voor 48 personen. Meld je ook aan
  • We vragen een bijdrage van € 8 euro per persoon. Waarom?

Dineke: “Mijn huwelijk strandt na 25 jaar. Daar zijn allerlei redenen voor. Wij zijn onhandig. We kennen de impact van onze eigen geschiedenis niet. We hebben geen idee van onze liefdestalen. We weten niet dat trouwen een werkwoord is, dat veel inspanning kost. Ik ben het grootste deel van ons huwelijk ziek geweest: 14 van de 25 jaar.

Toen ik onverwachts genas, was ik in de stellige overtuiging dat ook ons huwelijk zou genezen. Ik vind het de grootste teleurstelling in mijn leven, toen we in 2012 ons hoofd moesten buigen en zeggen: het is ons niet gelukt. Het was ons niet gelukt om elkaar te vinden, om onze liefde op de juiste manier vorm te geven en te voeden.

Het kost mij jaren van therapie, opleidingen en zoeken om het eindelijk na heel veel (leuke) dates aan te durven om een WIJ te gaan vormen met de man die mij daartoe uitnodigt. Een stevige man, die geen genoegen neemt met minder, durft het aan. Ik wist niet hoe dat moest: WIJ, ongeacht hoeveel opleidingen ik al had gedaan. Ik leer het stapje voor stapje in de werkelijkheid. Ik ontdek met terugwerkende kracht dat mijn eigen levensgeschiedenis, met name mijn geboorte en mijn eerste levensjaren, een grote rol hebben gespeeld en spelen in mijn onhandigheid in WIJ. Ik schreef in mijn eerste boek Dwars door de pijn. Mijn grillige weg van ziekte naar genezing dat veertien jaar ziek-zijn en op bed liggen ervoor gezorgd heeft dat er geen sprake is van een liefdesrelatie. Mijn eigen relaties, mijn opleidingen, de vele boeken die ik over relaties heb gelezen, de vele stellen die ik heb gecoacht en de cursussen die ik erover geef, hebben allemaal geleid tot dit boek. Want ik moet het weten, ik moet begrijpen hoe het zit, voordat ik er zelf wat mee kan. Ik moet er eerst zelf doorheen gegaan zijn, voordat ik het aan iemand anders kan uitleggen.

Ik kan niets met: ‘zo hoort het’ en nog minder met: ‘zo moet het’. Ik heb het nodig om te weten waarom, waarvoor en waartoe. Hier het resultaat!”

Tijdens deze avond komt Dineke vertellen (en vragen beantwoorden) voor en over geliefden die de fik erin willen zetten – in positieve zin. Romantische liefde, seks, en je relatie op lange termijn: alles komt aan bod! Bij zijn? Meld je aan via de website!

De inschrijving is gesloten

Je kunt je helaas niet meer inschrijven voor deze activiteit